Üdv az oldalamon!

MENÜ

Igen, tudjuk, a "könyv" szó hallatán máris rossz kedvetek lesz, de gondoljatok bele, hogy vannak igenis izgalmas és érdekes könyvek, és hiába "nem divat" az olvasás, léteznek olyan könyvek, amik még akár egy 13 évesnek is tetszenek.

A TOPIC FOLYAMATOSAN BŐVÜL.

Íme, néhány könyv képpel és leírással, ami szerintünk jók és érdekesek:

 

A holdat az égről...Gregory Hghes

A holdat az égről...

Marie Claire egy különleges, vagány kamaszlány, aki bátyjával, Bobbal és édesapjával él. Az apa halála után Maire Claire-re és Bobra állami gondozás vár, ám hogy ezt elkerüljék, inkább New Yorkba indulnak, hogy fölkutassák sosem látott nagybátyjukat.

Gregory Hughes regénye nem vérfarkasokkal és vámpírokkal teli fantáziavilágba kalauzolja el az olvasót, hanem napjaink nagyon is hétköznapi New Yorkjába, ami a valóságban egyszerre fantasztikus és veszélyekkel teli. Marie Claire-t és Bobot azonban nem kell félteni: a Central Parkban töltik az éjszakákat, és a legpuccosabb szállodába lógnak be kávézni. Megismerik a környéken lakó hajléktalanokat, új barátságokat kötnek, s a kalandok közben életre szóló tapasztalatokat szereznek. Bizony, azzal is szembe kell nézniük, hogy jó és rossz emberkeet egyaránt az útjukba sodorhat az élet, és nem biztos, hogy az utazás ott ér véget, ahol eredetileg eltervezték...

 

A költözés napjaMeg Cabot: Allie Finkle szabályok kezdő tiniknek

A költözés napja

Amikor a 9 éves Allie megtudja, hogy költöznek, biztosra veszi, hogy itt a világ vége! Meg kell válnia szép rózsaszín szobájától, értékes ásványgyűjteményétől és a legjobb barátnőjétől és beköltöznie egy csikorgó padlós, sötét folyosós "kísértetházba". Új suliba kell mennie, amely igencsak "lepukkantnak" tűnik mostani, hipermodern iskolájához képest. Egyszóval minden a feje tetejére állt az életében, de vajon segítenek-e neki a szabályok?

 

Meg Cabot: Csilivili csajok és a nagy átverés

 

Meg Cabot: Legjobb barátnők és rázós helyzetek
 
Meg Cabot: Az új lány
 
Meg Cabot: Kísért a múlt
 
Meg Cabot: Lámpaláz

Jacqueline Wilson: Szerelmes lányok

Aki 13 éves, az több, mint vaószínű, hogy volt is, lesz is szerelmes. Vagy ha mégsem, annyi azért bizonyos, hogy kezd másképp nézni a fiúkra. Így van ezzel a 3 barátnő, Ellie, Nadine és Magda is. Van tehát miről sugdolózniuk. Ha azonban az ember füllent, vagy ha nem ismeri igazán a kiszemelt ideált, bizony csalódhat, bajba kerülhet. Ez alól hőseink sem kivételek. Olykor kínos helyzeteket kell átélniük - és sok mindent újragondolniuk.

Jacqueline Wilson: Tracy Beaker, a sztár

Tracy Beaker vagyok, és ez a könyv is rólam szól. Azért mondom, hogy is, mert ez már a harmadik! A TRACY BEAKER TÖRTÉNETÉről az volt a véleményem, hogy minden idők legjobb könyve. Lehet, hogy tévedtem? Mert a következő kötet, a KI MER TÖBBET? is húzós volt, és a mostani sem marad el tőle. Akik már ismernek, azok számára ez természetes. Akik pedig még nem, itt az ideje, hogy megismerjenek! Egy nevelőotthonban élek, mert az anyukám, aki csodaszép filmszínésznő, Amerikában dolgozik, és nem é rá. Persze nekem itt van Cam, aki lehet, hogy egyszer hivatalosan is a nevelőanyám lesz, és sokszor eljön, meg irtó rendes, de hát ő mégsem az igazi, és nem is sztár. Most egy karácsonyi színdarab előadására készülünk a srácokkal, és remélem, hogy a bemutatón az igazi anyukám is jelen lesz...!

 

Hortense Ullrich: A boszorkányok nem csókolózhatnak

 Jojonak van egy titka, amit csak a naplójával oszt meg: tud varázsolni! Ennek fejében viszont nem szabad megcsókolnia egyetlen fiút sem, mert különben elvész a varázsereje. Jojonak  azonban ez nem okoz gondot. Vagy mégis?

 

félénk ibolyaJean Ure: Félénk Ibolya

Néha legszívesebben azt mondanám Lilinek, hogy elrontja az egész életemet. Ha nem lenne ilyen nagyszájú, talán én se lennék ilyen félénk.

Sziazstok, Ibolya vagyok. Ne tévesszetek össze az ikertestvéremmel, Lilivel, mert a látszat ellenére nem vagyunk egyformák. De nem ám! Ha én egy félénk ibolyára hasonlítok, akkor ő egy tigrisliliomra. Neki sok barátja van, bulikba jár, én meg - hát, én nem. De van valamim, ami Lilinek nincs - egy levelezőtársam! Őt meg akarom tartani mindenképpen, még ha ehhez időnként olyan kalandokról is mesélek neki, amik valójában Lilivel történtek meg.

 

anyám hapsijaBabay Bernadette: Anyám hapsija

Takács Tara 15 éves, nyolcadikos, és Gödöllőn lakik a mamájával, aki születése óta egyedül neveli. Ám egy borús őszi napon betoppan a külföldön élő édesapa... és megkezdődnek Tara viszontagságai, melyek során még Amerikát is megjárja.

 

• Harry Potter könyvek:

bölcsek köve J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

titkok kamrájaJ. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

azkabani fogolyJ. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly

tűz serlegeJ. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege

főnix rendjeJ. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix rendje

félvér hercegJ. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg

 halál ereklyéiJ. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

(A könyveken kívül a filmeket is nézzétek meg, azok is nagyon jók! Nevetés)

 anya nélkül soha Sharon Creech: Anya nélkül soha

"Ne ítélj meg senkit, amíg nem sétáltál két holdat a mokaszinjában!" Mit jelent ez a lépcsőn hagyott fura üzenet? Salamanca nyugtalan barátnője, Phoebe biztos benne, hogy csakis egy közveszélyes őrülttől származhat, aki a környéken csatangol. Sal mindent megtesz, hogy segítsen barátnőjének megbirkózni a félelmeivel. De ki segít neki, hogy feltárja a titkot, mely át- meg átszövi saját világát? Azt a világot, amelyből édesanyja hirtelen, minden előzmény nélkül eltűnt...

lányok késésbenJacqueline Wilson: Lányok késésben

Ilyenkor kell hazajönni? - kérdik nap, mint nap a szüleik Ellie-től, Nadine-tól és Magdától, akiket már ismerhetsz a Szerelmes lányok és a Lányok a pácban című regényekből. A késések igazi okozója Ellie esetében egy nagyon helyes srác, aki a lány meglepetésére őérte, a dundi, göndör hajú, szemüveges Ellie-ért rajong, s nem a szexi Magdáért vagy a hűvös szépségű Nadine-ért.

 az én sztorimMiley Cyrus: Az én sztorim

Miley Cyrus önéletrajzi könyvében őszinte, humoros, néha megható módon meséli el egy lány nagykorúvá válásának történetét a családi sztoriktól az édesapjával, Billy Rayjel való országjáráson át egészen a gonosz lányokkal való összetűzéséiig. Olvashatunk az általa megélt drámákról és szívszaggató csalódásokról, illetve arról, hogyan lehet mindezekből (viszonylag) sértetlenül kikászálódni. Ráadásul most először vall arról, milyen fontos mérföldköveket szeretne még elérni, milyen megvalósításra váró álmai vannak, illetve arról, milyen fontos dolgokat kell még megtanulnia.
 Miley egy csapásra vált világsztárrá, népszerű énekessé, sorozatszínésszé és lányok példaképé. Saját könyve sok érdekességgel és akár tanulsággal szolgálhat, rajongók és nem rajongók számára egyaránt.

 vakációóóZimmermann & Zimmermann: Vakációóó! Csók nélkül?

Heni és Tom 5 hónapja 2 hete és 3 napja járnak együtt. A nyári szünetben Tom munkát vállal egy benzinkútnál, így eygre kevesebb időt tud Henivel tölteni. Ráadásul többen is látják egy lánnyal, s kezd úgy tűnni, hogy Tomnak van valakije. Heni egyre nyugtalanabb lesz, s a megoldáson gondolkodik. A visszavágás: féltékennyé kell tennie Tomot. A barátnője, Tanja a tervhez talál is 3 fiútestvért, méghozzá hármasikreket. Jens, Sven és Torben megtévesztésig hasonlítanak egymásra, és ráadásul kedvesek is. A káosz egyre jobban eluralkodik...

 

Asztali nézet